Analyseschema

 VoorbereidingInkoopprocesVoorraadbeheer
Wat doe je aan voorbereidingen?Hoeveel tijd zit hierin?Hoe verloopt het inkoopproces?Hoelang duurt het inkoopproces?Houden jullie voorraad bij?Waarom wel of waarom niet?Wat zijn de voordelen hiervan?Wat zijn de nadelen hiervan?
BBQualityInkoop, logistiek managen dat alles op voorraad is, inpakken, uitzoeken en nog veel meerNiet in tijd per pakketje uit te drukken. Ze werken met 11 man aan in dit procesWanneer er minder dan 5 dagen op voorraad is, volgens voorspellingen programma.1 dag per weekJazekerOmdat het op zo’n grote schaal wel moetMakkelijker inkopen kunnen doen, weten of iets op voorraad is en geen nee-verkoop.Hoge kosten dus je moet wel veel omzetten
GruttoDozen vouwen, stickers printen, isaolatie materiaal klaar leggen1,5 uur per dagHet inkoop process is verdeeld en geintegreerd in taken bij verschillende team leden. Ons productie team koopt zelf de kruiden/plastic/materiaal in Ons kantoor team gaat over de planning en de inkoop van de dieren en de dozen etcInkoop is zo’n 4u per weekJazeker, voorraad houden we bij op het oog, via systemen en via wekelijkse bestellijstenWij hebben alleen een webshop en die voorraad wordt via de backoffice bijgehoudenxx
Bigsteaks.nl/ van ommerenWij hebben geen voorbereidingstijd, we gaan constant doorGeenOnze leveranciers zijn slachterijen en importeurs en uitbeners.Maar als ik vandaag bestel, als ik nu bestel, heb ik het morgen in huis.Nee, Er is geen voorraadsysteem, dat ben ik, en als ik er niet ben, heb ik nog wel een collega die het weet.Dus ik weet gewoon precies wat we nodig hebben en hoe het voelt, nog licht en dat is eigenlijk.Dus ik weet gewoon precies wat we nodig hebben en hoe het voelt, nog licht en dat is eigenlijk.x
IjsseloordEr gaat veel tijd in zitten. Vooral de melktap moet je veel controlleren en in de gaten houden.Maar toch gaat er een heel veel voorbereiding best wel veel tijd in zittenHet inkoopproces verloopt zo dat ik voor maandag om 7 uur mijn bestelling moet hebben gedaan via het bestelsysteem.Het wordt donderdag dan geleverd, dus 1x per week. Nee, gewoon lekker met de hand alles bijhouden. Al kunnen we wel zien wat de hardlopers zijn door landwinkel.Dit is lekker makkelijk en ouderweds. Dan kan ik tussendoor ook klanten helpen.Dit is lekker makkelijk en ouderweds. Dan kan ik tussendoor ook klanten helpen.Omdat niks automatisch is, zie ik niet als bijvoorbeeld inkoopprijzen hoger zijn geworden
Buurtsuper ZutphenWeinig, een beetje schoonmaken en producten bijvullenMaximaal een half uur per dag. Veel voorbereidingen kunnen ze doen tijdens de openingstijden van de winkelZe kopen zoveel mogelijk lokaal. Ze hebben wel meer dan 50 leveanciersDit weten ze niet precies, alleen dat het wel veel tijd kostNeeOmdat we nog niet de tijd hebben gehad om dat allemaal in te stellenHet bespaard veel tijd om het in te stellen en bij te houdenZe weten de voorraad niet precies.
EkoplazaBijvullen en schoonmakenNiet heel langManagers kijken wat er gebeurt qua trends en ontwikkelingen en van leveranciers en potentiële leveranciers.Hier zijn speciale manager functies voorJazekerVoorraad gaan door bij ERP. En die voorraad, die wordt met slimstock gedeeld.Hierdoor kunnen inkopen veel makkelijker gedaan wordenHet kost meer geld
Fruitbedrijf horstinkElke ochtend moeten we: de voorraad van de dag ervoor in de koeling zetten, omdat we alle groenten en fruit ’s avonds koelen, kwaliteit checken en nieuwe vracht vullen.We nemen dan 3 kwartier de tijd om de winkel in te pakken en op orde te brengen. Elke ochtend moeten we de voorraad van de dag ervoor in de koeling zetten, omdat we alle groenten en fruit ’s avonds koelen.Dochter doet inkopen via mail. Ze kijkt met de hand alles na en ziet zo wat ze moet bestellenVerschild per dag, maar de tijd valt wel meeNee, ze houden geen voorraad bijOmdat ze gewoon voorraad in de winkel en achter hebben staan. We zijn een kleine winkel dus hebben het niet nodigJa we kunnen nu niet zien of er gestolen wordt of niet. Het bespaard veel tijd, omdat voorraad bijhouden echt veel tijd kost.
John arinkBijna niks, eigenlijk doen we alles tijdens openingstijd30 minuten maximaalGrotendeels van onze winkel komt van ons zelf. Nu helaas nog wel kermperkip en odin die komenElke week eventjes aan eraan zitten, duurt niet heel lang.NeeNou, wat vlees betreft hebben we natuurlijk een flinke voorraad. We hebben een vriescel waarin een paar koeien en varkens kunnen worden geslacht, dus we verkopen al het vlees diepgevroren.Ik ben verantwoordelijk voor de vleesvoorraad en hou precies bij wat er verkocht wordt. Elke week vul ik de winkel aan en op basis daarvan bepalen we wat we de volgende week bij de slager laten slachten.Het kost veel tijd en ik moet het elke week bij blijven houden.
Oranjerie dierenWat ik meestal doe om te beginnen, is alle apparatuur aanzetten. Het terras neerzetten, Dat is nu wat kleiner dan normaal.Wij gaan om 10 uur open. Ik ben hier meestal tussen 08.45u en 9 uur.De hoofdleverancier is Sligro, die bestel ik twee keer per week komt er ook twee keer per week leveren. Daarnaast nog een paar kleine leveranciersZolang als het nodig isnee, dat doen wij nietHet kan niet, ik verkoop geen 1 potje met tonijn, maar gebruik steeds een beetje. Dus voorraad bijhouden is amper mogelijkJe ziet zelf wat je nodig hebt en wat je nog hebt staan.Soms denk je dat je nog genoeg op voorraad hebt, maar dat is dan niet zo
De CarolinahoeveLampen aan, even kijken of alles netjes staat en bakken groot afzetten. Zorg ik ervoor dat de voorraad op orde is voor de dag.Kwart over 8 a half 9 hier, terwijl 9 uur open dus 45 minuten maximaalIk koop het grootste deel van de artikelen bij de Hanos, dus ik heb daar ik werk daar via de app. Verder probeer ik een aantal dingen lokaal te kopenZolang als nodig is, vaak help ik tussendoor klanten dus verschilt per keerGewoon met het oog, we hebben geen voorraadsysteemOmdat we niet groot genoeg zijnZo zie je de voorraad zelf ook, in plaats van achter een systeemHet is wat meer werk, maar goed te doen
 VerkoopprocesKassasystemen (later bijgekomen)Duurzaamheid
Hebben jullie ook een webshop?Wordt daarin voorraad bijgehouden?Gebruiken jullie een kassasysteem?Welke gebruiken jullie?Wat zijn de voordelen hiervan?Wat zijn de nadelen hiervan?Wat doen jullie aan duurzaamheid?Wat doen jullie met producten die over datum gaan?
BBQualityWe doen alleen maar werken via een webshopJazeker, dit is ook zichtbaar op de websiteNee, alleen een webshopxxxAlles van het dier proberen te verkopen, niks weggooien en pand issoleren.Gaan geen producten over datum door het invriezen en de lange houdbaarheid
GruttoWij hebben alleen een webshop en die voorraad wordt via de backoffice bijgehoudenWij hebben alleen een webshop en die voorraad wordt via de backoffice bijgehoudenNee, alleen een webshopxxxOns hele concept is duurzaam, wij verwerken alles van kop tot staart (zie info op de website)Vlees dat bijna over de datum gaat zetten we in de bonus, of gaat naar de voedselbank.
Bigsteaks.nl/ van ommerenJa, deze is tijdelijk  geslotenNee, dat wordt met het oog gegaan.Nee, ze doen alles via factuur xxxHet gebouw voldoet aan maximale isolatie. En met biologisch zijn ze gestopt. Er was geen markt voorVlees is heel lang houdbaar, veel langer dan mensen denken. Dus bijna niks gaat over de datum. En anders eten we het zelf op.
IjsseloordJa, alleen voor andere winkels die zakelijk kunnen bestellen bij onsNee dat nietJazekerVan Ridder en Den HertogJa, ik kan met mijn laptop mijn kassa bedienen, en in het kassasysteem kan ik de prijs aanpassen voor nieuwe artikelen door de barcode in te voeren. Zo kan ik de inkoopprijs, verkoopprijs en BTW zien, en ook precies de marge berekenen. de kassa is niet gekoppeld aan een weegschaalZe gooien niks weg. Of het gaat naar de kalfjes en ze geven producten dan mee aan klanten.Ze gooien niks weg. Of het gaat naar de kalfjes en ze geven producten dan mee aan klanten.
Buurtsuper ZutphenNeexJa die gebruiken zeFuture kassasystemenZo kunnen ze bijvoorbeeld meerdere klanten op pauze zetten, een pinsysteem integreren, elk product eenvoudig vinden, aanpassen en scannen, en zelfs een weegschaal aan het systeem koppelen. Ze hebben nog geen tijd gehad om alle functionaliteiten te bekijkenZe omarmen de korte keten en streven ernaar om zoveel mogelijk producten lokaal in te kopen. Door meer dan 50 leveranciers te betrekken bij hun inkoopproces, dragen ze actief bij aan de ondersteuning van lokale ondernemingen.Hoge kortingen of nemen ze zelf mee naar huis
EkoplazaJazekerJa, die is ook gekoppeld aan het ERPFilialen werken allemaal met het kassasysteem VALK. De franchisers, daarvan werken er 40 melk VALK en 10 met een ander kassasysteemFilialen werken allemaal met het kassasysteem VALK. De franchisers, daarvan werken er 40 melk VALK en 10 met een ander kassasysteemDat kassasysteem is gekoppeld aan het ERP systeem en aan slimstock. Slimstock voorspeld verkopen en kan dus benodigde inkopen voorspellen.We hebben volume nodig om door te kunnen ontwikkelenVeel bezig zijn met verspilling en duurzame productenVeel verkopen we dan via kortingen, of bellen we b2b klanten of ze het kunnen gebruiken. Anders de voedselbank of de kantine
Fruitbedrijf horstinknee, we hebben geen webshopxWe gebruiken wel een standaard kassa,  maar geen systeem. We hebben een weegschaal als kassa.Het is een merkloos. Gewoon een standaard weegschaal die alles bij elkaar opteltHet is goedkoop en simpel.We hebben echt een nieuwe nodig omdat veel mist, zelfs onze boekhouder zei het.We proberen zo lokaal en duurzaam mogelijk in te kopen.Allemaal afspraken met lokale boeren die over datum eten fruit aan de dieren geven
John arinkNeexnee, nog nietNu nog een standaard, maar we gaan volgende week een nieuw krijgen waar we alles beter in kunnen bijhouden.We kunnen beter zien wat er verkocht wordt en wat niet.Niet echt nodig op deze schaal.We zijn biologisch-dynamisch, dus eigenlijk alles wat we doen heeft met duurzaamheid te makenDit geven we mee aan vaste klanten of aan het meisje achter de kassa, of eten we zelf op natuurlijk.
Oranjerie dierenxxJazekerEen merkloze kassa, speciaal voor horecaJe kunt tafels toevoegen en keuze uit allemaal extra modulesHet is allemaal niet super uitgebreidWe hebben het oog op de SDG’s je, Sws qua personeel, wij werken dus met Mensen die anders niet op één plek kunnen komen, terwijl ik wat ze willen. (Mensen met down)Herbruiken in andere gerechten, zo veel als mogelijk is.
De CarolinahoevexxJazekerWij gebruiken lightspeed. Goede service en we kunenn veel dingen zien zoals: wat zijn de verkopen, wat zijn drukke dagen, welke producten lopen hard/minder hard? En we kunnen zelfs tafels in het systeem zettenEr zit een prijskaartje aan deze service.Proberen alle producten te gebruiken, en soms in nieuwe gerechten te gebruiken. En lokaal inkopenDat gaat bijna niks, aangezien we de producten die aan de datum zitten gebruiken in andere gerechten.