Site logo

Gesprek BBQuality

Samenvatting BBQuality

Wie: Eigenaar BBQuality
Door wie: Youri Nieuwenburg, 21 jaar 
Waar: Tijdens een rondleiding in het gebouw van BBQuality

 

Samenvatting

Tijdens het recente gesprek met de eigenaar van BBQuality kwam naar voren dat het bedrijf beschikt over een geavanceerd voorraadsysteem dat op maat is geprogrammeerd. Opmerkelijk is dat ze zich volledig richten op online verkoop, waar ze geloven dat de grootste groeipotentie ligt. De eigenaar benadrukte de complexe voorbereidingen die voorafgaan aan het verzenden van pakketten op grote schaal, waarbij de tijdsinspanningen niet eenvoudig in uren te vatten zijn. Wel werken er 11 man fulltime in het bedrijf.

Inkoop vormt een essentieel onderdeel van hun bedrijfsstrategie, waarbij proactief wordt ingespeeld op voorraadtekorten door bij te kopen wanneer het aantal beschikbare producten niet genoeg is om meer dan 5 dagen mee vooruit te komen volgens de voorspellingen van het programma. Bijna één volledige dag per week wordt gewijd aan inkoopactiviteiten, die gezien de omvang van het bedrijf cruciaal zijn. Het handhaven van een nauwkeurige voorraadregistratie is van groot belang op deze schaal, ondanks de aanzienlijke kosten die gepaard gaan met de ontwikkeling van een dergelijk systeem. Desondanks benadrukte de eigenaar dat deze investering op de lange termijn aanzienlijke voordelen oplevert.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij BBQuality. Ze waarborgen dat producten nooit over de houdbaarheidsdatum gaan door uitsluitend lang houdbaar vlees in te kopen, dat direct na ontvangst wordt ingevroren. Bovendien hebben ze aanzienlijke inspanningen geleverd op het gebied van duurzaam bedrijfsbeheer door het volledige pand te isoleren. Ook proberen we alles van het dier te verkopen, zodat niks verloren gaat. Deze maatregel draagt bij aan hun streven naar een duurzamere bedrijfsvoering.