Site logo

Deelportfolio 1

Boerderijwinkel de Nieuwenburgt

Tijd is geld!

Introductie

Hallo Gabor, Caroline of andere lezer,

Na een lange periode van onderzoeken, resultaten verkrijgen en analyseren, innovatief bezig zijn en nieuwe oplossingen zien te vinden, heb ik hierbij het eindproduct voor Project 1. Het begin was nogal lastig, zeker na de late switch van opdrachtgever. Het ging steeds beter en aan het einde waren het lange dagen achter de laptop. Gelukkig had ik meer dan genoeg lekker eten van onze eigen boerderijwinkel om deze dagen vol te houden. Dus daarom ook een kleine tip voor jullie: pak wat lekkers te eten en drinken erbij, zodat je dit verhaal niet met een lege maag hoeft te beoordelen. En het liefst biologisch natuurlijk 😉

Dit project is uitgevoerd voor biologische boerderijwinkel de Nieuwenburgt (onze boerderijwinkel). De Nieuwenburgt is een biologisch gemengd bedrijf gelegen in het prachtige Spankeren. Het bedrijf is actief in zowel landbouw als veeteelt, waarbij de melkproductie de belangrijkste bron van inkomsten vormt, gevolgd door de boerderijwinkel en de webshop. In de webshop worden diverse producten aangeboden, deze zijn hier te bekijken (makkelijk hé, een website als portfolio). De boerderijwinkel heeft momenteel beperkte openingstijden, namelijk op vrijdag van 14:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Bestellingen worden uitsluitend op donderdagavond tussen 18:00 en 21:00 uur bezorgd.

Inhoudsopgave

De Nieuwenburgt liep tegen meerdere problemen aan. Zo is de afstand om er te komen voor de meeste mensen erg groot. Hierdoor vonden mensen het extra vervelend als ze helemaal naar de winkel kwamen om dan te zien dat het product niet meer op voorraad is. Nee-verkoop wordt dit ook wel genoemd. Verder kost het veel tijd om de winkel voor te bereiden doordat er geen idee van de voorraad is. Hierdoor moet overal naar gezocht en gekeken worden voordat inkopen gedaan kunnen worden en voordat de winkel bijgevuld kan worden. Ook is er een probleem dat er soms dingen weggegooid moeten worden, terwijl de boerderij staat voor duurzaamheid en dus zo min mogelijk verspilling wil hebben. Om die reden heb ik desk- en fieldresearch uitgevoerd. Nadat ik alle informatie verzameld en geanalyseerd had, is er een adviesplan geschreven. En niet zomaar één! Het moest niet zomaar een plan zijn, maar eentje waar (bijna) alle stakeholders zich in konden vinden. Dit bestand is hier te vinden.

De leeswijzer (het menu hierboven) is opgebouwd uit zeven verschillende kopjes. Zes van die kopjes staan voor de competenties, en daaronder is voor elke deelcompetentie een toelichting gegeven. In deze toelichtingen zie je onderstreepte woorden staan. Door hierop te klikken, word je doorgelinkt naar het juiste bewijsmateriaal, dat zal openen in een nieuw tabblad. Het laatste kopje is mijn volledige onderzoek, mocht je het willen doorlezen.

Heel veel succes en stay hydrated 🙂

Ontvankelijkheidseisen

Voortgangsgesprekken

Hier vind je het ondertekende formulier van voortgangsgesprek 1

Hier vind je het ondertekende formulier van voortgangsgesprek 2

360 graden feedback 1 & 2

Hier vind je het 360 graden feedback van Hans Nieuwenburg

Hier vind je het 360 graden feedback van Gerard Bosman

Hier vind je het 360 graden feedback van Bas van Basten

Beoordelingsformulier pitch

Hier vind je het beoordelingsformulier van de pitch

Handige informatie over mij

Zelfreflectie

Ook een van de ontvankelijkheidseisen​ is een zelfreflectie. En waar past die nou beter dan bij informatie over mij?

Hier vind je zelfreflectie 1

Hier vind je zelfreflectie 2

Belangrijke codes

Studentnummer: 1655857
GHACOZV1A.8
GHACANV1A.8
GHACWCR1A.8
GHACINO1A.8
GHACRGH1A.8
GHACLRV1A.8

Bronvermelding portfolio

Geertsma, P., & Geertsma, P. (2013, 20 november). Wat is technologie en hoe kan technologie worden gedefinieerd? | Technisch werken. Technisch Werken. https://www.technischwerken.nl/kennisbank/techniek-kennis/wat-is-technologie-en-hoe-kan-technologie-worden-gedefinieerd/

Vereniging Hogescholen. (2018, november). Beroeps- en opleidingsprofiel Ondernemerschap en Retail Management. Geraadpleegd op 23 november 2023, van https://www.vereniginghogescholen.nl/system/profiles/documents/000/000/207/original/ondernemerschap_en__retail_management.bop.2018.pdf?1545314329